Svenskar i solen

Home / Svenskar i solen

Svenskar i solen

Svenskar älskar solresor

Svenskarna älskar att resa till solen på semestern. Därför har vi på Solflyget valt att ha just denna huvudsakliga inriktning på våra resor.

Statistik från den stora resesajten Expedia visar att sju av de tio mest sökta resmålen bland svenskar är just till populära resmål som Spanien med goda möjligheter till sol och bad. Därmed uppges svenskar vara det folk som är mest intresserade av solresor. Norrmännen, som borde ha samma törst efter sol som vi, söker efter soliga resmål i bara fyra fall av tio. Detta kan bero på att norrmännen har en starkare tradition av att fira semester hemma med friluftsliv till skillnad från oss svenskar. Danskarna däremot väljer solresor i nästan lika hög utsträckning som vi gör, nämligen i sex fall av tio.

Svenskarna har som regel lång sommarsemester jämfört med många andra länder. Vi bokar gärna resor för sommarsemestern långt i förväg för att garantera några varma och soliga veckor under året, borta från den nordliga kylan. En undersökning genomförd av Sifo visar att mer än hälften av alla svenskar åker på utlandssemester under sommaren. Semesterfavoriter bland svenskar under sommaren är bland annat Mallorca, Rhodos och Kanarieöarna.

På grund av Sveriges karga klimat, har svenskar ett helt annat semesterbeteende som är mer spontant till skillnad från många andra nationaliteter. Om sommaren inleds med regn och kyla så brukar researrangörerna klappa i händerna. Då brukar nämligen spontanbokningarna skjuta i höjden så till den grad att solresorna brukar ta slut. Och detta gäller inte bara för sommaren. Researrangörerna brukar sälja slut på soldestinationer redan ett halvår framåt i tiden. Bristen på sol och värme under sommarsemestern gör svenskar, inte helt oväntat, mer benägna att boka en resa till hösten.

För att klara den långa vintern bokar också många svenskar vintersemester. Även detta gör vi i regel lång tid i förväg. Klassiska semesterfavoriter bland svenskar är de som är solsäkra såsom Thailand, Afrika och Egypten. Två resmål som blivit populära bland svenskar på senare tid är Dubai och Kuba.

Vi på Solflyget känner våra kunder väl och vet hur man sätter ihop en solsäker semester oavsett säsong. Om du är ensamresenär eller ett helt sällskap, ute efter äventyr eller bara vill ta det lugnt, så kan vi hjälpa dig. Vi lyssnar på just dina behov och önskemål och kan sedan, med vårt fina kontaktnät och vår långa erfarenhet, sätta samman precis den semester i solen som du, och eventuellt även ditt sällskap, önskar sig!

Svenskar älskar att resa